Vyhledej
Taneční skupina Attitude DKnL > Sport > tanec

Úspěchy orientálních tanečnic ze Dvora Králové

Redakce / 2.03.2016, Dvůr Králové nad Labem
Každoročně se koná během druhého únorového víkendu taneční soutěžní přehlídka Hvězda orientu v Náchodě. Jedná se o velice kvalitní soutěž, která je určena výhradně orientálním tanečnicím, a to těm malým i velkým. Mezi soutěžícími se objevili zástupci ze Dvora Králové, které se tanci učí po vedením lektorky Kateřiny Khattyi Krupkové - a slavili úspěchy.
Jana Sýkorová vyhrála kategorii amatérek 18 -24 let a Ivana Divišová obsadila 3. místo ve skupinách kurzistek. 
Na 4. místě skončilo Trio Gauhar, kterému umístění na pomyslné bedně uteklo o pouhé 2 body. Dále se účastnila část dětské skupiny Malika, kterou Khattya vede pod ZŠ 5. května. Ty bohužel v letošní ohromné konkurenci obsadily pouze čtvrtá a nižší místa. Oproti loňskému roku, kdy získaly jak zlato, stříbro i bronz v různých dětských kategoriích. Snad budou mít více štěstí při nějaké následující soutěži. 

Cílem soutěže je hlavně motivovat tanečnice v dalších posunech a nabídnout tak možnosti nejen profesionálkám, tak amatérkám a kurzistkám. Na letošní ročník se sjelo přes 300 tanečnic z celé České republiky i Slovenska. Mezi soutěžícími ze Dvora Králové letos chyběla loňská vítězka dvoukolové kategorie určené pro profesionální tanečnice - Kateřina Khattya Krupková. Letos usedla v řadách porotců.  

Pokud byste se také někdo chtěl naučit tančit, můžete chodit na lekce, které ve Dvoře Králové Khattya pořádá. Vaši první lekci lze vyzkoušet zcela nezávazně kdykoliv během roku. Na hodiny chodí jak ženy, které se chtějí někdy ocitnout před zraky diváků, ale také ty, které hledají příjemnou formu zdravého pohybu a relaxaci. I proto jsou kurzy rozděleny dle náročnosti. Pokud Vás orientální tance lákají, ale bojíte se je sami vyzkoušet, můžete vidět naše tanečnice vystupovat na různých akcích jako zpestření programu. Khattya dokonce pořádá i spoustu tématických večerů, kam se můžete přijít podívat jako diváci a nechat se unášet ladnou hudbou, kouzleným tancem a pohádkovými kostýmy . Největší z těchto akcí se koná vždy na přelomu září a října. V případě zájmu můžete sledovat web www.khattya.cz, kde se dozvíte více. 

Související články
Lucie Sýkorová z TS Attitude: „Výzvy jsou super. Motivují nás a dostávají z naší osobní "komfortní zóny”.
Zápis do tanečních kurzů na rok 2016 stále probíhá
Angeles Dance Group - královédvorská taneční skupina s vlastní show
Soutěžní taneční páry kroužily po parketu Hankova domu celý víkend
Dubenecká škola měla otevřeno i v sobotu. Lidé se zde léčili tancem.
Orientální tanec pomůže srovnat záda i psychiku. Ve Dvoře je učí mladá studentka - zkušená tanečnice Khattya.
Úspěchy královédvorských orientálních tanečnic na Dvorské Jedničce
Letní orientální show Na Kopečku - 15. července 2016
Dvě stříbrné medaile z Německa pro královédvorskou tanečnici Khattyu
Vaše komentáře

Přečteno 450x